Boerderijklassen

Voor kinderen van kleuter- en lagere scholen organiseert De Bonte Beestenboel fantastische boerderijklassen.

Meerdaagse boerderijklassen

De meerdaagse boerderijklassen omvatten leerzame boerderijactiviteiten, ontspannende activiteiten uit de ideeënkoffer én het voederen van de dieren (zie “boerderijactiviteiten”). Voor het voederen van de dieren en de boerderijactiviteiten wordt de klas in kleine groepjes (ong. 15 kinderen en 1 begeleider) verdeeld, zodat alle kinderen een handje kunnen toesteken. Er kunnen ook activiteiten in de nabije omgeving ingepland worden, bijvoorbeeld een bezoek aan het Natuurmuseum, het “Bootjesven” of “De Mosten”, … .

Tijdens een meerdaags arrangement worden alle maaltijden door De Bonte Beestenboel bereid. Voor verblijf en overnachting op de boerderij hebben wij uitgebreide, moderne faciliteiten tot onze beschikking (zie foto’s >).

Eéndaagse boerderijklassen

Enkel nog mogelijk op vrije dagen in het lopende schooljaar.

Voor een fijne daguitstap kan je met je school naar De Bonte Beestenboel komen. Je maakt kennis met de boerderijdieren: James de Shetlandpony, Noortje de Ezel, … . En weet je waarom Fien, ons varken, geen krulstaartje heeft? Meer weetjes over de boerderijdieren verklappen we op deze dag. Natuurlijk kan je ook de konijntjes knuffelen en de geitjes aaien.

Naast een rondleiding bij de boerderijdieren bieden wij één boerderijactiviteit aan! Het aanbod aan boerderijactiviteiten en een korte uitleg over elke activiteit vind je beschreven bij ” boerderijactiviteiten”. Op de boerderij kan je rondrennen op het reuzegrote erf of klauteren, springen, … in de speeltuin.

Kom je voor één dag, dan breng je een picknick en een drankje mee