Menu

Boerderijklassen

Voor kinderen uit de lagere school organiseert De Bonte Beestenboel fantastische boerderijklassen.

Meerdaagse boerderijklassen

De meerdaagse boerderijklassen omvatten leerzame boerderijactiviteiten, ontspannende activiteiten uit de ideeënkoffer én het voederen van de dieren (zie “boerderijactiviteiten”). Voor het voederen van de dieren en de boerderijactiviteiten wordt de klas in kleine groepjes (ong. 15 kinderen en 1 begeleider) verdeeld, zodat alle kinderen een handje kunnen toesteken. Er kunnen ook activiteiten in de nabije omgeving ingepland worden, bijvoorbeeld een bezoek aan het Natuurmuseum, het “Bootjesven” of “De Mosten”, … .

Tijdens een meerdaags arrangement worden alle maaltijden door De Bonte Beestenboel bereid. Voor verblijf en overnachting op de boerderij hebben wij uitgebreide, moderne faciliteiten tot onze beschikking (zie foto’s >).

Prijslijst

Meerdaags bezoek:

1 nacht / 2 dagen    :    76,00 € per kind
2 nachten / 3 dagen:  113,00 € per kind
3 nachten / 4 dagen:  147,00 € per kind
4 nachten / 5 dagen:   188,00 € per kind

Per begeleider: 30 € per nacht.

In deze prijs zijn het verblijf, de maaltijden en de activiteiten inbegrepen. 1 activiteit de dag van aankomst en vertrek. De overige dagen 2 activiteiten per dag.

Opgelet: vanaf 2013 is de formule 1 nacht/2 dagen vervallen!
(enkel nog mogelijk als er een school voor 4 dagen/3 nachten gereserveerd heeft, of als er een feestdag in een bepaalde week valt)

De bovenstaande prijzen zijn geldig voor het schooljaar 2022-2023. Voor het schooljaar 2023-2024 zijn er nieuwe prijzen van toepassing.

DAGINDELING

Meerdaagsbezoek:

08.15 uur > Ontbijt

09.00 uur > Dieren eten geven (in kleine groepjes) + vrij spel
10.00 uur > Boerderijactiviteit
12.15 uur > Lunch + vrij spel

14.00 uur > Boerderijactiviteit
16.00 uur > Vieruurtje + vrij spel
16.30 uur > Dieren eten geven (in kleine groepjes) + vrij spel
17.30 uur > Avondmaal

Avonden en vrije spelmomenten worden door de leerkrachten zelf ingevuld.

Dag van aankomst
Kinderen installeren zich in de kamers.  Nadien krijgen ze een korte rondleiding op de boerderij en maken ze kennis met onze dieren. Er wordt geen activiteit in de voormiddag gegeven.

Dag van vertrek
In de voormiddag is er nog een boerderijactiviteit voorzien, in de namiddag bieden we geen activiteiten meer aan.

Belangrijk!
Het aantal gekozen boerderijactiviteiten moet overeenkomen met het aantal momenten dat er activiteiten georganiseerd kunnen worden.

 

Boerderijactiviteiten

Op een boerderij valt veel te beleven. Op voorhand kies je welke activiteiten je klas wil doen (zie boerderijactiviteiten). Dierenverzorging en werken in de moestuin zijn twee activiteiten die wij ten sterkste aanbevelen. De kinderen komen naar de boerderij om te proeven van het leven daar, tussen de dieren en planten.

Ontdek hier de activiteiten

Wil u meer weten over de mogelijkheden? Stuur een e-mail naar info@debontebeestenboel.be